MZ - Aforizmë: Meneandri

Në një kompleks koral të një pjese teatrale, nuk këndojnë që të gjithë, por dy a tre.
Të tjerët, të përzierë atje, qëndrojnë të ngulur në kor vetëm për numër.
Në jetë pra, rrojnë vetëm të gjallët e vërtetë.

 

Meneandri,
sipas Stobeut, tek Antologjia, 121, 11
Shek. IV para Kr.Emri :
E-Mail :
Mesazhi :
Kontaktoni me ne tek info@korcapedica.com
ose duke plotesuar formen e meposhtme

  … Dhe kështu, foshnja-Jezu qëndroi, në gjunjë të nënës së dashur Mari, çdo lule ngriti kokën, Zotin vështroi, çdo yll, uli sytë dhe pa në tokë, Perëndinë-Njeri … G. K. Chesterton (1874-1936) * “Pemët ...

“…Nuk mund t’i jepni forcë të dobtit, duke dobësuar të fortin.*Nuk mund të ndihmoni punonjësin, duke shkatërruar punëdhënësin.*Nuk mund të përkrahni vëllazërimin mes njerëzve, duke inkurajuar luftën e klasave.*Nuk mund të ndihmoni të varfërin, duke s...

1. Kloni i kufirit, në kohën e regjimit komunist.2. Jeta dhe vepra e albanologut Stavri Skëndi.3. Mbi një urdhër të dhënë  në v. 1917 për furat e bukës, nga Th. Gërmënji.4. Nga Historiku i sportit në Korçë.5. Sportistë t...